Иван Чернев от „Кауфланд България“ е носител на наградата „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

Кои са отличените в традиционния конкурс „Мениджър на годината 2020“ обявиха организаторите от списание „Мениджър“. В последното издание по традиция бе присъден и специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Отличието на тазгодишния носител Иван Чернев, председател на Управителния съвет на „Кауфланд България” ЕООД, бе връчено от председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков. Това се случи на знаково място – в Националният исторически музей, където в отсъствието на оригинала блести златното копие на Панагюрското съкровище. То беше дарено от минната компания на столицата след изграждането на новия музеен трезор в Панагюрище, където шедьовърът се завръща ежегодно.

„Пожелавам още много успехи на финалистите в конкурса и нека бизнесът да инвестира в развитието на своите региони, защото най-голямото златно съкровище са хората, които живеят работят и мечтаят там“, сподели Димитър Цоцорков при връчването на приза. Той поздрави Иван Чернев с отличието, като подчерта, че наградата ще позволи на двете компании да реализират общ благотворителен проект.

От мотивите на журито стана ясно, че носителят на специалната награда тази година се откроява с впечатляващи резултати, измерени чрез изготвената от компанията „Делойт“ методология за конкурса. Системата за оценка включва постижения в области като устойчива заетост, зелени инвестиции, инициативи със значимо въздействие за развитие на местните общности.

За втора поредна година дама получи статуетката на победител в конкурса „Мениджър на годината“. Престижното отличие бе присъдено на Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“ ЕООД. Името ѝ бе обявено от президента Румен Радев в присъствието на останалите финалисти от „златната десетка“ на конкурса. Най-интересното от тазгодишната церемония ще бъде показано в специално изработен документален филм, който ще бъде излъчен от Би Ти Ви на 29 ноември.

Припомняме, че проф. д-р Лъчезар Цоцорков е вторият носител на наградата „Мениджър на годината“, като я получи през 2009 година, а от 2018 година насам на негово име е учредена специалната награда за развитие на регионите.

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.