Вицепремиерът Марияна Николова посети Асарел-Медет

„Инвестициите на „Асарел-Медет“ АД в модерни технологии и оборудване, опазване на околната среда и съвременните политики за корпоративна социална отговорност, са ключови за развитието на минната индустрия в България. Пожелавам Ви и занапред да останете лидерите, които носят духа на новаторството, но заедно с това да съумеете да съхраните и най-ценното в „Асарел-Медет“ АД – да продължавате да бъдете компанията с човешко лице.“ Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова, която посети „Асарел-Медет“ АД днес – 2 април. По време на обиколката си в дружеството тя бе придружавана от заместник областния управител на област Пазарджик Йордан Кожухаров.

Ръководството на компанията представи пред вицепремиера проектите за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда, които са за над 1,2 млрд. лева от 1999 година до сега.

В рамките на посещението си вицепремиерът Марияна Николова се срещна с петима от общо 51 ученици от дуални паралелки, които вече се обучават в реална работна среда в компанията. С нея впечатленията си споделиха 11-класниците Иван Обретенов и Валентин Данков, и 12-класниците Владислав Зубев, Кристина Цветанкова и Нели Запрянова, от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище. Заедно с други предприятия от общината, „Асарел-Медет“ АД си партнира с учебното заведение от 2014 година, когато беше обявен първият прием на ученици по специалности с дуална форма на обучение. Тогава тази инициатива беше подета от покойния председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД и дългогодишен ръководител на Българската минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

След срещата с най-младите попълнения в асарелския екип, гостите разгледаха фирмените експозиции за историята и развитието на „Асарел-Медет“ АД, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел“. Изпълнителният директор инж. Делчо Николов запозна вицепремиера Марияна Николова със системата за автоматизирано управление на рудника, както и с рекултивираните минни терени.

В Панагюрище вицепремиерът Марияна Николова се запозна с най-мащабния социален проект, реализиран чрез публично-частно партньорство между „Асарел-Медет“ АД и Община Панагюрище– модерният медицински комплекс МБАЛ „Уни Хоспитал“, в който са инвестирани над 120 милиона лева.

 

02.04.2019 г.

Източник: Отдел „Комуникации“ на “Асарел-Медет” АД

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.