Гости от посолството на Австрия посетиха „Асарел-Медет”АД

Търговският съветник към посолството на Австрия у нас и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA Bulgaria Филип Купфер и Петя Галинова – маркетинг офисър в Търговския отдел, посетиха „Асарел-Медет”АД на 2 декември. Те бяха посрещнати от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и изпълнителния директор инж. Делчо Николов.

„Компанията ни е успешна, благодарение на своята последователна политика на инвестиции в най-модерните технологии, екологосъобразно и безопасно производство. През годините „Асарел-Медет“ АД е разчитало на партньорството си с австрийски компании, като отношенията ни с тях винаги са били коректни и ползотворни“, заяви в приветствието си Димитър Цоцорков.

Изпълнителният директор инж. Делчо Николов представи проектите за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,4 млрд. лева от 1999 до сега. По време на работната среща бяха обсъдени възможностите за партньорство на „Асарел-Медет”АД с фирми от Австрия по различни бъдещи проекти. След това гостите посетиха диспечерната на рудник “Асарел”, където изпълнителният директор инж. Делчо Николов ги запозна с производствения процес в компанията. Филип Купфер и Петя Галинова останаха особено впечатлени от мащабите на оборудването, което работи в рудник “Асарел” и се снимаха за спомен пред някои от най-внушителните експонати във фирмената експозиция за историята и развитието на “Асарел-Медет”АД

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.