Делегация от Аурубис посети Асарел-Медет

Делегация от централата на една от най-големите металургични компании в света – „Аурубис“, посети „Асарел-Медет“АД на 12 септември. Гостите, водени от Юрген Шахлер – главен изпълнителен директор на групата „Аурубис“, членoвете на Надзорния съвет на групата „Аурубис“ – д-р Карл-Фридрих Якоб, Ренате Холд-Йълмаз, Ян Колце, Щефан Шмит, д-р Елке Лосен, Мелф Сингер, и Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“, проведоха работна среща с ръководството на компанията. Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков представи проектите на дружеството за дългосрочно устойчиво развитие и инвестициите в модерна техника, нови технологии, опазване на околната среда и безопасност на труда за над 1,2 млрд. лева от 1999  до 2017 г.

Партньорството ни с „Аурубис България“ в Пирдоп може да бъде за пример на останалите компании в бранша. Уверен съм, че и занапред конструктивното ни сътрудничество ще продължи и заедно ще работим за повишаване конкурентоспособността на минерално-суровинната индустрия на България и благоденствието на района на Средногорието”, каза Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

Гостите разгледаха фирмената експозиция за историята на компанията и  атрактивната сбирка на стари минни машини, след което посетиха диспечерната на рудник „Асарел“ и обновената първа секция в обогатителна фабрика „Асарел“. Директор „Производствено-технически дейности“ в дружеството инж. Иван Чолаков ги запозна със системата за автоматизирано управление на рудничния транспорт, циклично-поточните технологични линии за руда и откривка, процесите на флотация и обогатяване на рудата, рекултивацията на минни терени и развитието на биоземеделие в близост до компанията. Директор „Инвестиционни проекти и развитие“ инж. Ивайло Василев представи пред гостите част от проектите за дългосрочно развитие на компанията и модернизация на производството.

 

В края на посещението гостите от „Аурубис“ изразиха възхищение от видяното, като споделиха, че в „Асарел-Медет“АД оборудването и технологиите са на световно ниво.

 

Източник: Пресцентър на “Асарел-Медет” АД

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.