С послания за единение и вечни хитове „Асарел-Медет“ посрещна празника си

Хиляди миньори и гости се събраха в Панагюрски колони на фирменото честване на Деня на миньора в “Асарел-Медет”.

Бих искал днес на празника да отправя няколко пожелания. Нека дори когато сме толкова успешни, никога не забравяме откъде сме тръгнали и какво сме преживели заедно. Нека не забравяме кой е останал до нас не само на празниците, но и в трудните моменти. Нека и занапред да продължим да следваме нашите доказани успешни ценности, политики и стратегии, чийто инициатор и идеолог бе професор д-р Лъчезар Цоцорков. Той сигурно ни гледа отнякъде и се радва днес заедно с нас. Нека сме единни, и не мислим само за себе си, а за цялата фирма, за обществото и за България, защото само така ще сме силни и устойчиви, и ще може всички българи, нашите деца, внуци и правнуци да са успешни и щастливи.

Това послание отправи към хилядите работници и служители на „Асарел-Медет“ АД, ветераните от компанията и хилядите гости на традиционното честване на Деня на миньора и фирмения празник председателят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков.

„Заедно с община, институциите и цялото общество трябва да постигнем съгласие и да изработим цялостен модел за развитието на родния край, в който бизнесът да има своята конкретна роля и ангажименти, които да следва. Защото залогът е огромен и утре нашите наследници няма да се интересуват колко руда сме добили, а ще питат какво направихме и какво не успяхме, за да им дадем посока и основа за развитие. Трябва всички да осъзнаем, че с работата си днес предопределяме не само нашите съдби, но и бъдещето на поне няколко поколения.“ С тези думи към присъстващите в Панагюрски колонии се обърна председателят на Управителния съвет инж. Делчо Николов. Той съобщи, че за първото полугодие на тази година дружеството е инвестирало с 64% повече от същия период на миналата година, а в седемте фирмени програми за устойчиво развитие през 2019 г. ще бъдат вложени над 150 млн. лв. Изпълнителният директор допълни, че себестойността на тон произведена продукция за първите шест месеца е с над 9% по-ниска от планираното и с благодарност подчерта, че тези добри показатели са резултат от усилията на целия екип на „Асарел-Медет“.

Хитът на Станислав Сланев – Стенли „Бъди, какъвто си“ се превърна в творческо обобщение на духа на празника. На финала на тържеството популярният певец заедно с групата си „Стенли Лайв Бенд“ ни върнаха към романтичните времена на българския рок с песни като „Богатство“, „Оловният войник“, „Жулиета“, „Обсебен“ и др. Градусът на настроението преди това вдигна атрактивната Мария Илиева, а публиката награди с аплодисменти звездата от „Като две капки вода“ Стефан Илчев и Владимир Ампов – Графа, който редуваше прочувствени балади с горещи летни парчета.

Като герои във фолклорна приказка се почувстваха зрителите при изпълненията на Национален ансамбъл „Пирин“, а под звуците на виртуозните музиканти се завъртя традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и знаменосецът Петко Джунов, който в навечерието на празника бе отличен за непрекъснатата си 40-годишна кариера в „Асарел-Медет“ АД. Подобно признание за професионализма и лоялността си към компанията още 235 негови колеги.

На сцената се изявиха и местните творци от Духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище, представителният танцов състав „Тангра“ от село Попинци и Никола Скачков.

Вкусно допълнение към програмата бе специалният „говежди курбан“, приготвен бързо, лесно и вкусно от майстора на черпака Ути Бъчваров и сварен в казан от автентична асарелска мед. Най-малките посетители също забравиха за скуката след като се отдадоха на забавленията и игрите, организирани от клоуни и аниматори на спортната площадка в селото.

По стара традиция тържественото честване започна в параклиса „Свети Иван Рилски“ с водосвет за здраве и благополучие и надеждата закрилата на Светеца – покровител на миньорите и всички българи, да се разпростре над присъстващите на традиционния асарелски празник!

ГОСТИТЕ

Празникa уважиха посланиците на Република Куба и Република Беларус Н. Пр. Каридат Милиан и Александр Лукашевич. Сред официалните гости бяха още народният представител проф. Станислав Станилов, областният управител Стефан Мирев и неговият заместник Йордан Кожухаров, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, кметове на общини и населени места от общината и региона. Синдикатите бяха представени от своите лидери – президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и от Владимир Топалов, председател на Синдикалната миньорска федерация „Подкрепа“. Тържеството уважиха представители на браншови и работодателски организации, партньори на компанията, представители на медиите, общински и държавни институции, на образователни, културни и неправителствени организации.

ДРУГИТЕ ЗА НАС:

Никола Белишки, кмет на община Панагюрище:

Благодаря на „Асарел-Медет“, че винаги е бил зад община Панагюрище в трудни моменти. Само фирми като вашата – с ясна визия и последователни действия, могат да бъдат устойчиви и успешни.

Проф. Любен Тотев, зам.-председател на Управителния съвет на Българска минно-геоложка камара, председател на Съвета на ректорите в България и ректор на Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“:

Горд съм, че голяма част от специалистите в „Асарел-Медет“ са възпитаници на МГУ „Св. Иван Рилски“. Благодаря на ръководството за подкрепата към нашия университет. Желая на всички Ви много здраве и още успехи.

Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България:

Всички Вие трябва да се гордеете, че работите в едно от най-добрите предприятия в България. Няма как в този ден да не си спомним за проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който изгради една компания, с която се гордеем не само в България, но и в Европа. Важно е да развиваме страната си и да оставаме да работим и да живеем тук.

Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“:

„Асарел-Медет“ е уникално предприятие. Често са ме питали какво е корпоративна социална отговорност. На такива въпроси отговарям идете и вижте сами Панагюрище. Тук в „Асарел-Медет“ е изградена висока корпоративна култура. На всички работници желая високи доходи, безопасни условия, както досега, така и в бъдеще.

 

Коментирайте новината

Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.
Please enter comment.